Slut med os

Databeskyttelse

Online privatliv: GDPR-kampen

Udgivet

on


To år efter implementeringen af ​​GDPR føler 45% af de europæiske internetbrugere stadig ikke tillid til deres internetbeskyttelse. Mens langt de fleste virksomheder stadig ikke får bøder for ikke at beskytte deres kunders data, bliver det tilsigtede formål med GDPR slået af den fjollede kompleksitet ved at nægte at dele vores data, ofte præsenteret som en pop-up, der giver dig mulighed for at tjek hvad du accepterer at dele, mange websteder giver dig stadig ikke engang muligheden for at nægte.

data

Europa-Kommissionen vedtager nye værktøjer til sikker udveksling af personoplysninger

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to sæt standardkontraktbestemmelser, en til brug mellem controllere og processorer og en til overførsel af personoplysninger til tredjelande. De afspejler nye krav i henhold til den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) og tager højde for Schrems II-dommen fra Domstolen og sikrer borgerne et højt databeskyttelsesniveau. Disse nye værktøjer vil tilbyde mere juridisk forudsigelighed for europæiske virksomheder og hjælpe især SMV'er med at sikre overholdelse af kravene til sikker dataoverførsel, samtidig med at data kan bevæge sig frit på tværs af grænser uden juridiske barrierer.

Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Vera Jourová sagde: ”I Europa ønsker vi at være åbne og lade data strømme, forudsat at beskyttelsen følger med dem. De moderniserede standardkontraktbestemmelser vil bidrage til at nå dette mål: de tilbyder virksomheder et nyttigt redskab til at sikre, at de overholder databeskyttelseslovene, både for deres aktiviteter inden for EU og for internationale overførsler. Dette er en nødvendig løsning i den sammenkoblede digitale verden, hvor overførsel af data tager et klik eller to. ”

Retskommissær Didier Reynders sagde: ”I vores moderne digitale verden er det vigtigt, at data kan deles med den nødvendige beskyttelse - inden for og uden for EU. Med disse forstærkede klausuler giver vi mere sikkerhed og retssikkerhed til virksomhederne for dataoverførsler. Efter Schrems II-dommen var det vores pligt og prioritet at komme med brugervenlige værktøjer, som virksomheder fuldt ud kan stole på. Denne pakke vil i høj grad hjælpe virksomheder med at overholde GDPR. ”

Yderligere oplysninger kan fås her.

Continue Reading

data

Spionage og datatyveri, den europæiske kamp

Udgivet

on

Da den igangværende konflikt vedrørende databeskyttelse når nye højder, kæmper Europa stadig med at finde passende løsninger til at beskytte sig selv og sin borger mod tyveri, brug og misbrug af private data.

Continue Reading

data

Den hollandske databeskyttelsesmyndighed bøder Booking.com € 475,000

Udgivet

on

Den hollandske databeskyttelsesmyndighed (AP) har pålagt Booking.com en bøde på € 475,000 for et databrud, hvor kriminelle har fået adgang til mere end 4,000 kunders personlige data, herunder indhentning af kreditkortoplysninger for næsten 300 brugere af det populære rejsewebsted.

Kriminelle hentede loginoplysninger til kontiene fra ansatte på 40 hoteller i De Forenede Arabiske Emirater.

Phishing

"Booking.com-kunder løb risikoen for at blive røvet her," sagde Monique Verdier, vicepræsident for det hollandske databeskyttelsesbureau. "Selvom de kriminelle ikke stjal kreditkortoplysninger, men kun en persons navn, kontaktoplysninger og oplysninger om hans eller hendes hotelreservation. Svindlerne brugte disse data til phishing."

"Ved at foregive at tilhøre hotellet via telefon eller e-mail forsøgte de at tage penge fra folk. Det kan være meget troværdigt, hvis en sådan svindler ved nøjagtigt, hvornår du bestilte hvilket værelse. Og spørger, om du vil betale for disse nætter. skader kan derefter være betydelige, "sagde Verdier.

Booking.com blev underrettet om databruddet den 13. januar, men rapporterede det ikke inden for den obligatoriske tre dages periode efter at have opdaget et brud. I stedet ventede de yderligere 22 dage.

”Dette er en alvorlig overtrædelse,” sagde Verdier. "Desværre kan et databrud forekomme hvor som helst, selvom du har taget gode forholdsregler. Men for at forhindre beskadigelse af dine kunder og gentagelse af et sådant databrud skal du rapportere dette i tide. Hastighed er meget vigtig." 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending