Slut med os

data

Spionage og datatyveri, den europæiske kamp

Udgivet

on

data

Europa-Kommissionen vedtager nye værktøjer til sikker udveksling af personoplysninger

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to sæt standardkontraktbestemmelser, en til brug mellem controllere og processorer og en til overførsel af personoplysninger til tredjelande. De afspejler nye krav i henhold til den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) og tager højde for Schrems II-dommen fra Domstolen og sikrer borgerne et højt databeskyttelsesniveau. Disse nye værktøjer vil tilbyde mere juridisk forudsigelighed for europæiske virksomheder og hjælpe især SMV'er med at sikre overholdelse af kravene til sikker dataoverførsel, samtidig med at data kan bevæge sig frit på tværs af grænser uden juridiske barrierer.

Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Vera Jourová sagde: ”I Europa ønsker vi at være åbne og lade data strømme, forudsat at beskyttelsen følger med dem. De moderniserede standardkontraktbestemmelser vil bidrage til at nå dette mål: de tilbyder virksomheder et nyttigt redskab til at sikre, at de overholder databeskyttelseslovene, både for deres aktiviteter inden for EU og for internationale overførsler. Dette er en nødvendig løsning i den sammenkoblede digitale verden, hvor overførsel af data tager et klik eller to. ”

Retskommissær Didier Reynders sagde: ”I vores moderne digitale verden er det vigtigt, at data kan deles med den nødvendige beskyttelse - inden for og uden for EU. Med disse forstærkede klausuler giver vi mere sikkerhed og retssikkerhed til virksomhederne for dataoverførsler. Efter Schrems II-dommen var det vores pligt og prioritet at komme med brugervenlige værktøjer, som virksomheder fuldt ud kan stole på. Denne pakke vil i høj grad hjælpe virksomheder med at overholde GDPR. ”

Yderligere oplysninger kan fås her.

Continue Reading

data

Den hollandske databeskyttelsesmyndighed bøder Booking.com € 475,000

Udgivet

on

Den hollandske databeskyttelsesmyndighed (AP) har pålagt Booking.com en bøde på € 475,000 for et databrud, hvor kriminelle har fået adgang til mere end 4,000 kunders personlige data, herunder indhentning af kreditkortoplysninger for næsten 300 brugere af det populære rejsewebsted.

Kriminelle hentede loginoplysninger til kontiene fra ansatte på 40 hoteller i De Forenede Arabiske Emirater.

Phishing

"Booking.com-kunder løb risikoen for at blive røvet her," sagde Monique Verdier, vicepræsident for det hollandske databeskyttelsesbureau. "Selvom de kriminelle ikke stjal kreditkortoplysninger, men kun en persons navn, kontaktoplysninger og oplysninger om hans eller hendes hotelreservation. Svindlerne brugte disse data til phishing."

"Ved at foregive at tilhøre hotellet via telefon eller e-mail forsøgte de at tage penge fra folk. Det kan være meget troværdigt, hvis en sådan svindler ved nøjagtigt, hvornår du bestilte hvilket værelse. Og spørger, om du vil betale for disse nætter. skader kan derefter være betydelige, "sagde Verdier.

Booking.com blev underrettet om databruddet den 13. januar, men rapporterede det ikke inden for den obligatoriske tre dages periode efter at have opdaget et brud. I stedet ventede de yderligere 22 dage.

”Dette er en alvorlig overtrædelse,” sagde Verdier. "Desværre kan et databrud forekomme hvor som helst, selvom du har taget gode forholdsregler. Men for at forhindre beskadigelse af dine kunder og gentagelse af et sådant databrud skal du rapportere dette i tide. Hastighed er meget vigtig." 

Continue Reading

data

Europæisk strategi for data: Hvad MEP'erne ønsker

Udgivet

on

Find ud af, hvordan MEP'er ønsker at forme EU's regler for ikke-personlig datadeling for at øge innovation og økonomi og samtidig beskytte privatlivets fred.

Data er kernen i EU's digitale transformation, der påvirker alle aspekter af samfundet og økonomien. Det er nødvendigt for udviklingen af kunstig intelligens, som er en af ​​EU's prioriteter og giver betydelige muligheder for innovation, genopretning efter Covid-19-krisen og vækst, for eksempel inden for sundhed og grønne teknologier.

Læs mere om big data muligheder og udfordringer.

Svar på Europa-Kommissionens Europæisk strategi for dataParlamentets industri-, forsknings- og energikomité opfordrede til lovgivning med fokus på mennesker baseret på europæiske værdier for privatlivets fred og gennemsigtighed, der gør det muligt for europæere og EU-baserede virksomheder at drage fordel af potentialet i industrielle og offentlige data i en rapport vedtaget den 24. februar 2021.

Fordelene ved en EU-dataøkonomi

MEP'er sagde, at krisen har vist behovet for effektiv datalovgivning, der vil støtte forskning og innovation. Der findes allerede store mængder kvalitetsdata, især ikke-personlige - industrielle, offentlige og kommercielle i EU, og deres fulde potentiale er endnu ikke undersøgt. I de kommende år vil der genereres meget mere data. MEP'er forventer, at datalovgivningen hjælper med at udnytte dette potentiale og gøre data tilgængelige for europæiske virksomheder, herunder små og mellemstore virksomheder og forskere.

Aktivering af datastrøm mellem sektorer og lande vil hjælpe europæiske virksomheder af alle størrelser med at innovere og trives i Europa og videre og hjælpe med at etablere EU som en førende inden for dataøkonomien.

Kommissionen planlægger, at dataøkonomien i EU kan vokse fra 301 mia. Euro i 2018 til 829 mia. Euro i 2025, hvor antallet af dataprofessionelle stiger fra 5.7 til 10.9 mio.

Europas globale konkurrenter, såsom USA og Kina, innoverer hurtigt og anvender deres måder til dataadgang og -brug. For at blive førende inden for dataøkonomien bør EU finde en europæisk måde at frigøre potentialet på og sætte standarder.

Regler til beskyttelse af privatlivets fred, gennemsigtighed og grundlæggende rettigheder

MEP'erne sagde, at reglerne burde være baseret på privatliv, gennemsigtighed og respekt for grundlæggende rettigheder. Den frie deling af data skal være begrænset til ikke-personlige data eller irreversibelt anonymiserede data. Enkeltpersoner skal have fuld kontrol over deres data og være beskyttet af EU-databeskyttelsesregler, især den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR).

Udvalget opfordrede Kommissionen og EU-landene til at samarbejde med andre lande om globale standarder for at fremme EU's værdier og principper og sikre, at Unionens marked forbliver konkurrencedygtigt.

Europæiske datarum og big data-infrastruktur

MEP'er opfordrede Kommissionen og EU-landene til at oprette den frie strøm af data for at være det ledende princip og oprette sektorielle datarum, der gør det muligt at dele data under overholdelse af fælles retningslinjer, juridiske krav og protokoller. I lyset af pandemien sagde MEP'erne, at der skulle lægges særlig vægt på det fælles europæiske sundhedsdatarum.

Da datastrategiens succes i vid udstrækning afhænger af infrastruktur for informations- og kommunikationsteknologi, opfordrede MEP'er til at fremskynde den teknologiske udvikling i EU, såsom cybersikkerhedsteknologi, optiske fibre, 5G og 6G, og hilste forslag velkommen for at fremme Europas rolle inden for supercomputer og kvantecomputering . De advarede om, at den digitale kløft mellem regioner skulle tackles for at sikre lige muligheder, især i lyset af opsvinget efter covid.

Miljømæssigt fodaftryk af store data

Mens data har potentiale til at støtte grønne teknologier og EU's mål om at blive klimaneutralt inden 2050, er den digitale sektor ansvarlig for mere end 2% af den globale drivhusgasemission. Når det vokser, skal det fokusere på at sænke sit kulstofaftryk og reduktion af e-affaldSagde MEP'erne.

EU-lovgivning om datadeling

Kommissionen fremlagde en europæisk strategi for data i februar 2020. Strategien og hvidbogen om kunstig intelligens er de første søjler i Kommissionens digitale strategi.

Læs mere om muligheder for kunstig intelligens og hvad Parlamentet ønsker.

Udvalget for industri, forskning og energi forventer, at rapporten vil blive taget i betragtning i den nye datalov, som Kommissionen vil præsentere i anden halvdel af 2021.

Parlamentet arbejder også på en betænkning om Data Governance Act som Kommissionen fremlagde i december 2020 som en del af strategien for data. Det sigter mod at øge datatilgængeligheden og styrke tilliden til datadeling og til formidlere.

Parlamentet skal stemme om udvalgets betænkning under et plenarmøde i marts.

En europæisk strategi for data 

Data Governance Act: europæisk datastyring 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending