Følg os

Forretning

Er der farer ved at drive forretning i UAE?

DEL:

Udgivet

on

Dubai International Financial Center (DIFC) i sin onlineannoncering hævder at tilbyde et verdensklasse, blomstrende og stabilt forretningsmiljø. Det siger, at det giver et understøttende økosystem designet til at hjælpe virksomheder med at starte op, vokse og opnå succes.

Et mål for dets ret til at kræve sådanne legitimationsoplysninger er det faktum, at andre emiratstater, såsom Abu Dhabi og Ras Al Khaimah (RAK) har indgået et Memorandum Of Agreement med DIFC i Dubai, hvor de accepterer voldgift og hævder at blive hørt der, hvis dets kontraktlige forpligtelse specificerer dette.

Til gengæld ønsker DIFC at blive kendt og anerkendt som et internationalt sikkert sted at føre retssager og voldgift. Mange internationale advokatfirmaer har nu kontorer der.

Ud over dette har Emirates en gensidig aftale med HMCS om at anerkende hinandens domme, og dette vedrører i logisk forlængelse håndhævelse.

Mange enkeltpersoner og multinationale virksomheder indser nu kun konsekvenserne af dette.

Et eksempel er den Azima vs Ras Al Khaima sag, som rumsterer ikke kun i High Courts of London, men også i District Court for Middle District of North Carolina, hvor en privatdetektiv ved navn Nicholas Del Rosso har været anklaget for at have hacket den amerikanske luftfartsforretningsmand Farhad Azima.

reklame

High Court i London meddelte fortsættelsen af ​​en verdensomspændende fryseordre mod Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA), den suveræne formuefond af Ras Al Khaimah, et Emirat i UAE.

Azima, gennem sine advokater i en 180 siders arkivering, hævder, at Del Rosso, en tidligere Metropolitan-politimand og privatdetektiv, der oprindeligt kom fra London,  hackede hans e-mails på vegne fra et amerikansk advokatfirma kaldet Decherts.

Ud over dette, iDet hævdes, at Del Rosso hackede filerne fra et andet advokatfirma, der ikke var direkte relateret til Azima. Kravet er en appel mod en kendelse, der begrænser adgangen til opdagelse af Del Rossos filer.

Del Rosso er i sandhed en gammel hacker. Han har tidligere arbejdet for Kroll og var involveret i hacking for mange år siden i British Airways - Virgin-striden. Ifølge Brian Basham, en nu pensioneret PR-ekspert Del Rosso spillede begge sider af banen og kunne ikke modstå en meget god frokost.

Azima glæder sig ikke kun over den World Wide Freezing Order, der blev givet i sidste måned, men forfølger også RAK for skader på over 20 millioner pund i USAK.

Til Ras Al Khaima dog kan skaden meget vel være større og vedvarende. Ras Al Khaima Investment Authority hilser indadgående investeringer velkommen og har også taget investeringspositioner i nogle af disse, muligvis som aktionær.

Ras Al Khaimas MOA med Dubai betyder, at det skal håndhæve enhver retssag, herunder World Wide Freezing Orders, med deraf følgende implikationer for enhver anden virksomhed eller person baseret i Ras Al Khaima. 

Kort sagt kan der meget vel være en fare for retslige skridt og håndhævelse fra Azima over for enhver enhed, der engagerer sig i en fælles virksomhed med RAK Investment Authority og har aktiver, der kan beslaglægges eller retssager.

DIFC er blevet kontaktet for en kommentar, men har endnu ikke svaret.

Forfatteren kan kontaktes pr [e-mail beskyttet]

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending