Følg os

Forretning

Ras Al Khaimah investeringsfond misligholdt

DEL:

Udgivet

on

Forsøg på at skifte ejerskab af Georgia-datterselskabets Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel, administreret af Marriott Group, i et åbenbart forsøg på at undgå håndhævelsesforanstaltninger.

Farhad Azima, en luftfartschef og statsborger i USA har anmodet den georgiske højesteret om anerkendelse af en kendelse på cirka 8.9 millioner pund fra High Court of Justice i England og Wales mod Ras Al Khaimah suveræne formuefond, Ras Al Khaimah Investment Authority ("RAKIA"). RAKIA er ejer af et georgisk datterselskab, Ras Al Khaimah Investment Authority Georgia LLC (“RAKIA Georgien”), som indtil sidste uge ejede Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel, som administreres af Marriott Group.

Hr. Azima har søgt at forhindre RAKIA i at afhænde sine georgiske aktiver, herunder Sheraton Grand Tbilisi, men i sidste uge overførte RAKIA dette til Tbilisi Hotels Holding LLC for 44.8 millioner USD i et åbenbart forsøg på at undgå håndhævelsesforanstaltninger. Direktørerne for den nye enhed er dog alle også direktører for RAKIA Georgia og seniorledere hos RAK Hospitality Holding LLC, herunder Alison Jayne Grinnell deres administrerende direktør, Stefan Johann Hanekom deres finansdirektør og Donald William Bremner deres administrerende direktør.

Azima kommenterede:

"Det er skammeligt, at Ras Al Khaimahs suveræne formuefond ikke er villig til at betale sin engelske domstolsbestemte gæld. Det er nu næsten otte måneder siden, de skyldte mig betydelige beløb, og jeg har ingen anden mulighed end at inddrive gælden. Når Ras Al Khaimah suveræne formuefond ikke har respekt for retsstaten, kaster det en skygge over investeringsklimaet i Emiratet. At skifte ejerskab er et råt forsøg på at undgå håndhævelse, som ikke vil lykkes. Vi advarer enhver tredjepart mod at hjælpe RAKIA med at bortskaffe aktiver."

I 2016 sagsøgte RAKIA Hr. Azima i den engelske High Court, idet de stolede på visse dokumenter, der var indhentet fra 30 GB private og fortrolige data, som var blevet hacket fra Hr. Azima og offentliggjort online. Hr. Azima påstod, at RAKIA var ansvarlig for hackingen og offentliggørelsen af ​​hans data.

reklame

I løbet af de næste fire år kom der beviser for, at RAKIA og dets rådgivere havde engageret private efterforskere til at hacke hr. Azima, rapportere om indholdet af hans data og frigive dem online. En efterforsker indrømmede hackingen og, sammen med andre, deltog i en sammensværgelse for at dække over det: vidner blev underordnet, afsløring blev bevidst tilbageholdt, vildledende beviser var

øvet, blandt andet på en 'menedskole' drevet af en Dechert LLP-advokat på et luksushotel i Schweiz, og falske beviser blev fremlagt for den engelske High Court.

I juni 2022, i lyset af de nye beviser, skrev RAKIA til den engelske High Court og erklærede, at den ikke ville spille yderligere i sagen. RAKIA bekræftede, at det ville respektere enhver dom, der er afsagt mod det.

RAKIA overtrådte efterfølgende forskellige retskendelser, herunder ved at undlade at give oplysninger og fremsætte et forsvar. Efter anmodning fra hr. Azima traf den engelske højesteret ved kendelse af 3. oktober 2023 dom mod RAKIA og tilkendte hr. Azima godtgørelsesomkostninger og renter til en værdi af ca. 8.9 millioner pund.

RAKIA har undladt at foretage nogen betaling til hr. Azima og er fortsat i strid med bekendtgørelsen fra oktober 2023. Hr. Azima træffer derfor håndhævelsesforanstaltninger i Georgien og på verdensplan for at forhindre RAKIA i at afhænde sine aktiver.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending