Følg os

Forretning

Hvem køber VW's aktiver i Rusland?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I 2007 blev Volkswagen Factory lanceret i Kaluga i SKD-format og to år senere startede den fuld-cyklus produktion. Dens kapacitet er 225 tusind biler om året. Men efter krigens start i Ukraine blev arbejdet på fabrikken indstillet, og så overvejede Volkswagen Group at sælge fabrikken i Kaluga.

Som rapporteret af "Izvestiya”, den største konkurrent til købet af Kaluga-fabrikken var Avilon-bilforhandleren, som var Volkswagens egen forhandler, og efter tilbagetrækningen fra det russiske marked var dette en klar konkurrencefordel.

Avilon er en stor russisk forhandler af luksusbiler med en omsætning på 86,9 milliarder rubler. Og det er forhandleren, der kan sælge og betjene biler, men ikke producere dem. Købet af fabrikken er en mulighed for forhandleren til at købe kapaciteterne til en lav pris og sælge dem til en højere pris. Salgsrabatten ved salg af virksomheden, der forlader Rusland, bør ikke være mindre end 50 % af den pris, der er rapporteret i virksomhedens seneste årsregnskab.

Avilon-bedriften stiller biler til rådighed for næsten alle russiske sikkerhedsagenturer, herunder generalanklagerens kontor, den føderale beskyttelsestjeneste, nationalgarden, undersøgelsesudvalget og indenrigsministeriet. Grundlæggerne af Avilon - Alexander Varshavsky og Kamo Avagumyan får offentlige kontrakter for hundreder af millioner af rubler. Ifølge tjenesten til kontrol af russiske og udenlandske modparter Kontur.Focus, solgte Avilon biler til russiske sikkerhedsbureauer for titusinder af milliarder rubler.

Avagumyan har været en officiel repræsentant for den armenske generalanklagers kontor i Rusland siden 2008, og det giver ham mulighed for at kommunikere personligt med repræsentanter for anklagemyndighedens kontorer. Også de russiske medier skrev meget, at Kamo Avagumyan havde et godt forhold til den tidligere anklager i Rusland, Yuri Chaika og hans familie, og Sahak Karapetyan, som var viceanklager.

Nære bånd mellem Avilon og slægtninge til lederne af den russiske anklagemyndigheds kontor blev bekræftet under retssagen med Probusinessbank, hvis licens blev tilbagekaldt i 2015.

Journalisterne på Fontanka.ru afslørede økonomiske interaktioner mellem Avilon og slægtninge til lederne af den russiske anklagemyndigheds kontor. Avagumyan gav kontanter til bankfolk i udenlandsk valuta, og til gengæld modtog han gældsbreve, der tilbagebetalte beløbet plus renter. Da bankens tilladelse blev tilbagekaldt, havde Avagumyan og hans firma ubetalte gældsbreve for omkring 100 millioner dollars.

Probusinessbank-ledelsen anklagede Avilon-embedsmænd for trusler og indledning af strafferetlig forfølgning. Avilon og Avagumyan indgav et modkrav med krav om at få pengene tilbage. Under retssagen blev dokumenter og lydoptagelser af samtaler fremlagt, hvilket indikerer tætte økonomiske forbindelser mellem medejerne af Avilon og pårørende til højtstående ledere af den russiske anklagemyndigheds kontor.

Derudover har Avilon ejers familie en fælles forretning med Chaikas familie, de ejer Pomegranate Wellness Spa luksushotel på Chalkidiki halvøen i Grækenland. Avagumyan ejer halvdelen af ​​det cypriotiske selskab Amiensa Holdings, som ejer 42,5% af Pomegranate Wellness Spa-hotellet.

Avagumyan oplyser, at hans virksomhed på ingen måde er tilknyttet ansatte i generalanklagerens kontor eller deres slægtninge. Men offentlige kontrakter for titusindvis af milliarder af rubler, en fælles forretning og en retssag med Probusinessbank rejser en vis tvivl om dette.
I marts 2022 annoncerede Volkswagen suspenderingen af ​​bilproduktionen i Rusland netop på grund af den russiske militæroperation i Ukraine. Men nu er salget af aktiver til Avilon, som støtter den russisk-ukrainske konflikt og arbejder tæt sammen med sikkerhedsagenturerne i Den Russiske Føderation, ved at blive til støtte til aggressorlandet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending