Følg os

Forretning

Silicon Valley Bank kollaps: Mark Cuban siger, at Fed 'straks' bør gribe ind

DEL:

Udgivet

on

Iværksætteren og Dallas Mavericks-ejeren Mark Cuban har krævet, at Federal Reserve tager affære og påtager sig ansvaret efter sammenbruddet af Silicon Valley Bank (SVB) fredag ​​(10. marts).

"Fed bør STRAKS købe alle de værdipapirer/gæld, som banken ejer til næsten pari, hvilket burde være nok til at dække de fleste indskud," skrev Cuban som en del af en længere Twitter-kæde fredag. "Eventuelle tab betalt i egenkapital og ny gæld fra den nye bank eller hvem køber den. Fed vidste, at dette var en risiko. De burde eje den." 

"Hvis Fed ikke ejer det, bliver tillid til banksystemet et problem," argumenterede Cuban. "Der er et væld af banker med mere end 50 pct. uforsikrede indskud."

"Hvad ville være bedste praksis at beskytte mod et fremtidigt løb, hvis din virksomhed udskriver millioner i checks ugentligt?"

SILICON VALLEY BANK-KUNDER STILLER UDEN FOR PLACERING I CALIFORNIEN MIDT HELT HALT FOR AT HÆVTE PENGE

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) annoncerede fredag, at de ville lukke Silicon Valley Bank, indtil da den 16. største bank i USA, hvilket markerer værste amerikanske finansinstitutions fiasko siden den store recession for 15 år siden. 

Banken havde et ry som en go-to for en række Silicon Valley-industrier og startups. Y Combinator, en inkubatorstartup, der lancerede Airbnb, DoorDash og DropBox, henviste regelmæssigt iværksættere til dem.

reklame
Bankrådgivning investering

Mark Cuban besøger "Mornings With Maria" i Fox Business Network Studios den 14. november 2019 i New York City. (John Lamparski/Getty Images/Getty Images)

SVB's kollaps var så hurtigt, at nogle brancheanalytikere timer før lukningen håbede på, at banken stadig var en god investering. Bankens aktier var fredag ​​morgen faldet med 60 pct. efter et tilsvarende fald dagen før. 

Angste indskydere skyndte sig at hæve deres penge på grund af bekymring for bankens helbred, hvilket forårsagede dens kollaps, hvilket kan tjene som "en hændelse på udryddelsesniveau for startups," ifølge Y Combinator CEO Garry Tan. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending