Følg os

Forretning

Impakt investorer, du har intet at tabe, men din nerve

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2022 har hidtil ikke været venlig over for investorerne. Efterslæb i forsyningskæden, stigninger i efterspørgslen efter Corona, udbredt inflation og en krig i hjertet af Europa har fået allerede volatile markeder til at stige. Traditionelle interessenter, fra detailinvestorer til venturekapitalister, tager forholdsregler, revurderer porteføljer og tager fejl af forsigtighed. Konstant traditionel værdiinvestering er igen kommet til at udfylde et rum, hvor ambitiøse vækstaktier var kommet til at dominere, skriver Merav Galili.

Men selv i disse tumultariske tider er der én gruppe investorer, der skal ikke sætte på bremserne. Snarere skal investorer med social effekt – der kommer fra en unik undersektor af finanser, der yder finansiering til dem, der tager fat på sociale og miljømæssige udfordringer – nu sætte foden på gassen og skubbe videre.

Årsagen til dette er enkel. Impact investorer er ikke fokuseret på den eksplicitte bundlinje af kvantificerbare finansielle afkast. I modsætning hertil søger de at omdirigere ressourcer og ekspertise hen imod det, som FN har betegnet som Sustainable Development Goals (SDG'er). Et stigende antal internationale investorer ser ud over ARR-bundlinjerne og opfordrer virksomheder til at handle ansvarligt for at påvirke vores verden positivt.

Udtrykkene Environmental, Social, and Governance (ESG), Socially Responsible Investing (SRI), Social Impact Investing (SII) og Sustainable Development Goals (SDG) bruges ofte i flæng, hvilket skaber forvirring. I virkeligheden har hver en særskilt betydning med betydelige og vigtige nuancer mellem hvert udtryk.

ESG, er fokuseret på en virksomheds politik over for miljømæssige, sociale, etiske og ledelsespraksis. SRI indebærer tilføjelse af yderligere klare kriterier relateret til etiske overvejelser ved analyse af investeringer. SII (social impact investing, eller bare 'impact investing' for kort), koncentrerer sig om at pleje virksomheder, som selv have en positiv indflydelse på deres omgivelser. Udfordringen er derfor, hvordan man skalerer denne innovation og spreder den til dem, der har mest brug for dens fordel.

Faktisk udgør Sustainable Development Goals (SDG) en vital ramme, bestående af 17 indbyrdes forbundne globale mål, som er designet til at være en "plan for at opnå en bedre og mere bæredygtig fremtid for alle", for at vejlede investeringerne.


I de seneste år har effektinvesteringer fra et innovationsknudepunkt og et teknologisk kraftcenter som Israel vist sig at tilføje en utrolig værdi. Kreativitetens omdrejningspunkt gør det muligt for investoren at udnytte stærke lokale forbindelser til sociale iværksættere, innovatører og investorer, som alle er en del af Israels start-up nation synergetiske netværk; især inden for sektorerne agroteknologi, sundhed, uddannelse og beskæftigelse, energi og vand.

reklame

Et synergisk økosystem, der styrker investeringen, kan yderligere udnyttes ved at bruge det, der er kendt som en 'inkubations- og distributionsmodel'. Dette tager den akkumulerede lokale viden og ekspertise fra den erfarne investor, samtidig med at distributionen accelereres blandt en alliance af virksomheder og beslutningstagere i mållandene.


Integrering af socialt effektfulde teknologier i projekter gennem risikojusterede og effektforbedrende finansielle pakker kan derfor skabe bæredygtige virksomheder, der er velegnede til både at skabe overskud og imødekomme sociale mål. Det er vigtigt, at det realiserede overskud så kan blive geninvesteret med det formål at udvide virksomhedens aktivitet og intensivere den sociale påvirkning. Økosystemet vokser, virkningen øges.

Et særligt eksempel på en spændende investering, der integreres i projekter i dette synergetiske økosystem, er den israelske agritech-virksomhed, SupPlant.

SupPlant er en af ​​verdens førende inden for landbrugs-IOT (Internet of Things). Dens AI-system bruger følsomme sensorer til at indsamle data fra planter og frugter og rapporterer om plantens tilstand på ethvert givet tidspunkt til landmanden. Systemet analyserer dataene ved hjælp af sofistikerede algoritmer og oversætter dem til enkle, handlingsrettede vandingskommandoer, hvilket sikrer en sund og stabil afgrøde med minimalt vandforbrug i realtid.

I tilfælde af nød eller advarsel bliver landmanden advaret og modtager behandlingsvejledninger i realtid via deres mobiltelefoner.

SupPlants teknologi sparer landmænd i gennemsnit for 30 % af vandudgifterne, hvilket øger afgrøderne med i gennemsnit fem procent. Denne grundlæggende ændring i kunstvandingsmetoder har potentialet til at spare vand på globalt plan, forbedre produktiviteten og udbyttet, spare input og penge for bønder fra Amerika til Afrika. Det er højdepunktet for effektinvesteringer. Alene i Kenya drager omkring 500,000 småmajsbønder allerede fordel af denne teknologi, som hjælper dem med at undgå afgrødesvigt og øger deres udbytte.

Dette eksempel er blot en dråbe i havet i forhold til flodbølgen af ​​potentielle investeringseffekter. Så når aktiemarkedet er rystende, dykker teknologivurderingerne, og afkast over hele linjen er uforudsigelige; påvirke investeringer skal Blive ved. Måske har det nu, mere end nogensinde, aldrig været vigtigere at samle den synergetiske kraft af talent, kapital og ekspertise til at skabe holistiske værdikædeløsninger til verdens mest definerende udviklingsbehov.

Merav Galili er den stiftende administrerende direktør for Menomadin Foundation, en israelsk-baseret international effektfond. Gennem sin "blended finance"-tilgang er fonden partner og investor i snesevis af sociale og filantropiske virkningsfremmende start-ups og virksomheder i Israel og rundt om i verden, der udnytter privat og offentlig kapital i udviklingen og anvendelsen af innovative modeller og skabelse af bæredygtige sociale og økonomiske konsekvenser.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending