Slut med os

Forretning

Fintech's of Arabia: Hvorfor europæiske investorer ønsker at investere i Golfen

DEL:

Udgivet

on

Nationerne i Den Arabiske Golf er længe blevet anerkendt som en kilde til kapital, med stor olierigdom, der gør regionen hjemsted for nogle af de rigeste stater pr. Indbygger i verden. Men i takt med at lande overalt i verden skifter gear til grønnere politikker, når bekymring over klimaforandringer samles, gøres fossile brændstoffer til fortid. Nu, i efter-olieverdenen, genopfinder Golfen sig selv og forvandler sig fra en olieafhængig og ultra-konservativ region til at blive et spændende fintech-knudepunkt, der tiltrækker kapital fra udlandet.

Og regionen har aldrig været mere lokkende for investorer, især fra Europa: økonomier er modnet, befolkningerne er blevet yngre og mere innovative, og retsstaten er blevet bedre. Med et mere stabilt driftsmiljø præsenterer mulighederne sig med større regelmæssighed og med et løfte om større belønninger.

Fraværet af lokale aktører i regionerne udgør også en mulighed for europæiske virksomheder til at komme reelt ind i innovative og nye sektorer. Mange Gulf-baserede private equity-firmaer har konsolideret eller lukket butik på grund af vanskelighederne med at rejse ny kapital. Hvor der tidligere var over 100 private equity-firmaer i regionen, er antallet nu faldet.

reklame

Prism Group AG i Schweiz er en sådan virksomhed, der ønsker at udnytte de nye muligheder i Golfen. Partnerskab med UAE's Royal Strategic Partners og ledet af Amir Nagammy, en iværksætter og investor med en baggrund inden for nystartede teknologier og finansielle tjenester, er prisme målrettet overtagelsen af ​​Finablr, den etablerede udbyder af fintech og digitale betalinger, der er noteret på London Stock Exchange (LSE) og i 2018 havde en omsætning på over 1 mia. $.

Finablr er et strålende eksempel på, hvordan Golfen er blevet en global leder på markedet, hvor virksomheden i vid udstrækning betragtes som en etableret aktør i det konkurrencedygtige og innovative fintech-rum. Dens rødder er dybt inde i regionen, men Finablr har hurtigt ekspanderet med operationer nu i 170 lande og konsolideret internationale mærker som Travelex.


Det engang blomstrende firma har navigeret i et vanskeligt arbejdsmiljø, opdrevet af sin brancheførende portefølje af fintech-beholdninger og arbejdskapital leveret af Prism, da det afventer lovgivningsmæssig godkendelse fra LSE og Financial Conduct Authority (FCA), Storbritanniens regulator, for overtagelsen af ​​$ 1 at gennemføre.

Og det er vigtigt, at denne lovgivningsmæssige godkendelse gives for de tusindvis af arbejdstagere, hvis levebrød afhænger af Finablr, de aktionærer, der ville være tilbage med ingenting, hvis firmaet blev insolvent, og de kunder, der er afhængige af dets teknologi for at sende penge rundt om i verden. Faktisk behandlede Finablr 150 millioner transaktioner til en værdi af over 82 mia. £ i det seneste driftsår - dens sammenbrud ville efterlade et hul i hul for dem, der stoler på tjenesten.

Nagammy har hyret et eksperthold til at støtte genoplivning og genoplivning af Finablr og drage fordel af fintechfirmaets underliggende værdi. Alvarez & Marsal, verdens førende omstruktureringsrådgiver, og Moelis & Co. hjælper Prism med at omstrukturere Finablr og omplacere det for at drage fordel af de teknologidrevne ændringer, der fejer betalingsindustrien. Fusionsdiskussioner er blevet haft med Bahrain-baserede BFC Group Holdings, et skridt, der vil konsolidere flere førende Golfmærker under ét tag og danne et ægte teknologi- og innovationskraftværk.

Denne proaktive tilgang til at genoplive en af ​​regionens primære fintech-ledere har potentialet til ikke kun at booste Finablr selv, men sektoren som helhed. Pakken med teknologiske bedrifter har reel værdi for at øge den regionale handel mellem SMV'er og andre, idet handel fremmes og understøttes af den hurtige og sikre betalingsteknologi i Finablrs platform.

Prisme er blot et af en række investeringsselskaber, der ser med fornyet interesse i Golfen. London-baserede investor New World Group ser også efter udvide til GCC, med andre forventes at følge, når regionen åbner op efter pandemien.

Men især Prismas bevægelse på Finablr har potentialet til virkelig at sætte bolden i gang med private equity igen og sætte Golfen på kortet for fintech-investering. Sammen med nye sektorer, der får boost gennem iværksætterordninger og nationale programmer til styrkelse af den private sektor, vil der være endnu flere muligheder for private equity til at tilføre regionen betydelig værdi, når den står over for den grønne nye verden.

Forretning

Hvordan internettet reddede virksomheder og økonomier rundt om i verden

Udgivet

on

Internettet har gjort kloden til en landsby, revolutioneret måder at drive forretning på, dværgede reklameomkostninger, gjort det lettere for borgerne at få adgang til offentlige tjenester og givet forbrugerne et hidtil uset valg af produkter og tjenester til bundpriser. Ifølge Statista ramte det globale e-handelssalg 4.28 billioner dollars i 2020 og forventes at overstige 5.4 billioner dollars i 2022. Det er godt for økonomier overalt.

Hvor internettet skinner lysere, er, hvordan det har reddet små virksomheder fra vrede fra traditionelle ejere af kapital. Det er nu lettere end nogensinde for købmænd at få finansiering af små virksomheder fra online långivere.

6 måder Internettet har reddet virksomheder

Lavbudget annoncering

Borte er de dage, hvor blue chips ejede annoncens værktøjer. Ifølge data fra Adage kan de gennemsnitlige omkostninger ved en tv-reklame på 30 sekunder være så høje som $ 115,000.

reklame

Internettet har demokratiseret reklamescenen med online marketing. Expert Market vurderer, at virksomheder nu kan bruge så lavt som $ 750 -$ 1500 pr. Måned på SEO -kampagner og i gennemsnit 5,500 $ om måneden på kampagner på sociale medier.

Det er en velsignelse for små virksomhedsejere overalt. De kan nu dække deres marketingomkostninger med lån til finansiering af små virksomheder.

Effektiv markedsføring

Internetmarkedsføringsværktøjer har hjulpet virksomheder med at fjerne gæt fra deres marketingindsats. Ved hjælp af CRO-værktøjer (Conversion rate optimization) som Google Analytics, HubSpot og Unbounce kan virksomheder måle effektiviteten af ​​deres digitale marketingstrategier.

Du kan se, hvor mange mennesker der landede på dine produktsider fra en e-mail, Facebook eller Google-annonce, og hvor mange der endte med at købe dit produkt eller dine tjenester. Således kan du måle konverteringer og bestemme dit investeringsafkast på farten.

Igen gør onlineværktøjer det muligt for virksomheder at få værdifuld information om deres kunders interesser og køre målrettede annoncer, der appellerer til bestemte demografiske grupper, der allerede er interesserede i deres produkter eller tjenester.

Udvid med færre omkostninger

Med internettet kom e -handel, som har gjort det lettere for virksomheder at skalere til nye markeder og vokse deres virksomheder med små omkostninger. I dag kan ejere af små virksomheder sælge deres produkter online i forskellige byer, stater og lande fra et enkelt sted.

Det kræver penge at bygge et virksomhedswebsted, men omkostningerne er små i forhold til de løbende omkostninger ved at leje plads og ansætte nye medarbejdere forskellige steder. Du kan nemt få finansiering af små virksomheder fra en online långiver for at finansiere de forudgående omkostninger ved at tage din forretningsdrift til skyen.

Lettere adgang

Internettet har fjernet alle hindringer for adgang til erhvervslivet. I dag kan alle med en bærbar computer og internetforbindelse starte en virksomhed hjemmefra - også uden lager! Ja, hvis du er teknologikyndig og kan bygge dit eget websted og lave lidt digital markedsføring, er det nu muligt at starte en virksomhed med lidt eller ingen kapital og $ 0 omkostninger i internetalderen.

Det er det, dropshipping handler om. Opret blot en online butik og kontakt med pålidelige tredjeparts opfyldelsespartnere for at liste deres produkter på dit websted, som om de er dine. Når du foretager et salg, pakker og sender din partner produktet direkte til kunden. Hvor godt er det!

Adgang til talent

Virksomheder i alle størrelser kan nu få adgang til on-demand-arbejdsstyrke online fra enhver del af verden uden at skulle ansætte dyre interne fagfolk. Det er det, platforme som Upwork og Fivver handler om. Fra talentfulde programmører, SEO-eksperter og animationsprofessionelle til indholdsskabere og grafiske designere er der ingen mangel på talentfulde freelancere, som virksomheder kan få online til en brøkdel af omkostningerne ved at bygge en hel afdeling internt.

Adgang til finansiering for små virksomheder

Endelig har Internettet spillet en stor rolle i lukningen af ​​traditionelle udlånshuller. At få finansiering af små virksomheder fra traditionelle långivere har været en bane for små virksomhedsejere i mange år. Med stigningen i online långivere, crowdfunding og peer-to-peer-udlånsplatforme lukker finansieringsgabet nu hurtigt.

For eksempel er online långivere som caminofinancial.com nu afgrødens creme, når det kommer til at skaffe finansiering til små virksomheder. De har en simpel ansøgningsproces, giver lån med dårlig kredit og har korte godkendelsesperioder på 1-10 dage.

Læs

Europa-Kommissionen

Fiskeri: EU og Cookøerne er enige om at fortsætte deres bæredygtige fiskeripartnerskab

Udgivet

on

Den Europæiske Union og Cookøerne har aftalt at fortsætte deres vellykkede fiskeripartnerskab som en del af Bæredygtig fiskeripartnerskabsaftale, i en periode på tre år. Aftalen giver EU -fiskerfartøjer, der opererer i det vestlige og centrale Stillehav, mulighed for at fortsætte fiskeriet på Cookøernes fiskepladser. Miljø, oceaner og fiskeri KommissærVirginijus Sinkevičius sagde: ”Med fornyelsen af ​​denne fiskeriprotokol vil EU -fartøjer kunne fortsætte med at fiske en af ​​de sundeste tropiske tunbestande. Vi er særlig stolte over at kunne bidrage til udviklingen af ​​Cookøernes fiskerisektor - en lille ø -udviklingsstat, der ofte er blevet rost for sin effektive og ansvarlige fiskeriforvaltningspolitik, gennem vores sektorstøtte. Sådan fungerer EU's bæredygtige fiskeripartnerskabsaftaler i praksis. ”

Inden for rammerne af den nye protokol vil EU og skibsejere bidrage med i alt op til cirka 4 mio. EUR (6.8 mio. NZD) i de næste tre år, heraf 1 mio. initiativer inden for den sektorielle fiskeri- og havpolitik. Samlet set har indtægterne fra denne aftale, udover forbedringer i fiskerisektoren, tidligere givet Cookøernes regering mulighed for at forbedre sit sociale velfærdssystem. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame
Læs

Luftfart / flyselskaber

Kommissionen godkender en italiensk ordning på 800 mio. EUR til at kompensere lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en italiensk ordning på 800 millioner euro til kompensation for lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet og de rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredning af virussen.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: "Lufthavne er blandt de virksomheder, der er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus. Denne ordning på 800 mio. € vil gøre det muligt for Italien at kompensere dem for den skade, der er lidt som et direkte resultat af rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Vi arbejder fortsat i tæt samarbejde med medlemslandene for at finde brugbare løsninger til at afbøde den økonomiske virkning af koronavirusudbruddet i tråd med EU-reglerne. ”

Den italienske ordning

reklame

Italien underrettede Kommissionen om en støtteforanstaltning til at kompensere lufthavne og operatører af terrænhåndtering for den skade, der blev lidt i perioden mellem 1. marts og 14. juli 2020 på grund af coronavirusudbruddet og de gældende rejsebegrænsninger.

Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for alle lufthavne og ground handling-operatører med et gyldigt driftscertifikat leveret af den italienske luftfartsmyndighed.

En claw-back-mekanisme vil sikre, at enhver offentlig støtte, som modtagerne modtager ud over den faktiske skade, skal betales tilbage til den italienske stat.  

Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TFEU), der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere specifikke virksomheder eller specifikke sektorer for skader, der direkte er forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen finder, at udbruddet af coronavirus kan betragtes som en usædvanlig begivenhed, da det er en ekstraordinær, uforudsigelig begivenhed med en betydelig økonomisk indvirkning. Som følge heraf er ekstraordinære indgreb fra medlemslandene for at kompensere for skaderne forbundet med udbruddet berettigede. 

Kommissionen fandt, at den italienske foranstaltning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet, og at den er proportional, da erstatningen ikke overstiger det, der er nødvendigt for at udbedre skaden, i overensstemmelse med artikel 107, stk. 2, litra b) ) TEUF.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Finansiel støtte fra EU- eller nationale fonde, der ydes til sundhedstjenester eller andre offentlige tjenester til at tackle koronavirus-situationen, falder uden for anvendelsesområdet for kontrol med statsstøtte. Det samme gælder for enhver offentlig økonomisk støtte, der gives direkte til borgerne. Tilsvarende er offentlige støtteforanstaltninger, der er tilgængelige for alle virksomheder, f.eks. Løntilskud og suspension af betalinger af selskabsskat og merværdiafgift eller sociale bidrag, ikke under statsstøttekontrol og kræver ikke Kommissionens godkendelse i henhold til EU's statsstøtteregler. I alle disse tilfælde kan medlemsstaterne handle med det samme.

Når reglerne om statsstøtte er gældende, kan medlemsstaterne udforme rigelige bistandsforanstaltninger til støtte for bestemte virksomheder eller sektorer, der lider under konsekvenserne af coronavirusudbruddet i overensstemmelse med de eksisterende EU -statsstøtterammer.

Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Kommunikation om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder.

I denne henseende for eksempel:

  • Medlemsstaterne kan kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer (i form af ordninger) for den skade, der er forvoldt og direkte forårsaget af ekstraordinære hændelser, såsom dem forårsaget af coronavirus-udbruddet. Dette er forudset i artikel 107, stk. 2, litra b), TEUF.
  • Regler for statsstøtte, der er baseret på artikel 107, stk. 3, litra c), TEUF gør det muligt for medlemslandene at hjælpe virksomheder med at tackle likviditetsmangel og har behov for hurtig redningsstøtte.
  • Dette kan suppleres med en række yderligere foranstaltninger, f.eks. I henhold til de minimis -forordningen og den generelle gruppefritagelsesforordning, som også kan indføres af medlemsstaterne med det samme uden inddragelse af Kommissionen.

I tilfælde af særlig alvorlige økonomiske situationer, f.eks. Den situation, som alle medlemsstater i øjeblikket står over for på grund af coronavirus -udbruddet, tillader EU's statsstøtteregler medlemsstaterne at yde støtte til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi. Dette er fastsat i artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Den 19. marts 2020 vedtog Kommissionen en Midlertidig ramme for statsstøtte baseret på artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF for at sætte medlemsstaterne i stand til at udnytte den fulde fleksibilitet, der er fastsat i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3 April, Maj 8, 29 juni, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, indeholder bestemmelser om følgende typer støtte, som kan ydes af medlemsstaterne: (i) Direkte tilskud, kapitalindskud, selektive skattefordele og forskud; (ii) statsgarantier for lån optaget af virksomheder (iii) Subventionerede offentlige lån til virksomheder, herunder ansvarlige lån iv) garantier for banker, der kanaliserer statsstøtte til realøkonomien (v) Offentlig kortsigtet eksportkreditforsikring vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) vii) Støtte til opførelse og opskalering af testfaciliteter (viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at håndtere coronavirusudbruddet (ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag (x) Målrettet støtte i form af løntilskud til medarbejdere (xi) Målrettet støtte i form af egenkapital og / eller hybrid kapitalinstrumenter (xii) Støtte til afdækkede faste omkostninger for virksomheder, der står over for et fald i omsætningen i forbindelse med coronavirus -udbruddet.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​december 2021. For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden denne dato vurdere, om den skal udvides.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63074 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending