Slut med os

Forretning

Antitrust: Kommissionen sender klagepunktsmeddelelse til Apple om App Store-regler for musikstreamingudbydere

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt Apple sin foreløbige opfattelse af, at den fordrejede konkurrencen på markedet for musikstreaming, da den misbrugte sin dominerende stilling til distribution af musikstreaming-apps gennem sin App Store. Kommissionen tager stilling til den obligatoriske anvendelse af Apples egen købsmekanisme i app, der pålægges musikstreaming-appudviklere for at distribuere deres apps via Apples App Store. Kommissionen er også bekymret for, at Apple anvender visse begrænsninger for appudviklere, der forhindrer dem i at informere iPhone- og iPad-brugere om alternative, billigere købsmuligheder.

Indsigelseserklæringen vedrører anvendelsen af ​​disse regler på alle musikstreamingsapps, der konkurrerer med Apples musikstreamingsapp "Apple Music" i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EEA). Det følger op på en klage fra Spotify. Kommissionens foreløbige opfattelse er, at Apples regler fordrejer konkurrencen på markedet for musikstreamingtjenester ved at hæve omkostningerne ved konkurrerende musikstreamingapp-udviklere. Dette fører igen til højere priser for forbrugerne for deres musikabonnementer i appen på iOS-enheder. Derudover bliver Apple mellemmand for alle IAP-transaktioner og overtager faktureringsforholdet samt relateret kommunikation til konkurrenter. Hvis denne adfærd bekræftes, ville den være i strid med artikel 102 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), der forbyder misbrug af en dominerende markedsposition. Afsendelsen af ​​en klagepunktsmeddelelse foregriber ikke resultatet af en undersøgelse.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”App-butikker spiller en central rolle i nutidens digitale økonomi. Vi kan nu shoppe, få adgang til nyheder, musik eller film via apps i stedet for at besøge websteder. Vores foreløbige konstatering er, at Apple er en gatekeeper for brugere af iPhones og iPads via App Store. Med Apple Music konkurrerer Apple også med musikstreamingudbydere. Ved at indstille strenge regler i App Store, der vanskeliggør konkurrerende musikstreamingtjenester, fratager Apple brugerne billigere musikstreamingsvalg og fordrejer konkurrencen. Dette gøres ved at opkræve høje provisioner for hver transaktion i App Store for rivaler og ved at forbyde dem at informere deres kunder om alternative abonnementsmuligheder. ” En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

Iværksættere

Vinderne af Europas største festival for ungdomsentreprenørskab afsløret

Udgivet

on

370,000 unge iværksættere fra 40 lande konkurrerede om at blive Europas virksomhed og Årets opstart på FNs verdensfærdighedsdag 2021.

Swim.me og Scribo er blevet udnævnt til vinderne af JA Europe Enterprise Challenge og Company of the Year Competition, efter at have kæmpet med Europas bedste unge iværksættere i dag i Gen-E 2021, den største iværksætterfestival i hele Europa.

Organiseret af JA Europe og vært i år af JA Litauen, kombinerer Gen-E festivalen to årlige priser, Company of the Year Competition (CoYC) og European Enterprise Challenge (EEC).

Efter præsentationer fra 180 virksomheder ledet af nogle af de lyseste unge iværksættere i Europa, blev vinderne annonceret ved en virtuel ceremoni.

Vinderne af European Enterprise Challenge for iværksættere i universitetsalderen var som følger:

  • 1st - Swim.me (Grækenland) der skabte en smart bærbar enhed, der bevarer blinde svømmere i poolen. Systemet består af en miljøvenlig svømmehætte og beskyttelsesbriller og er beregnet til brug under træningsforhold.
  • 2nd - Mute (Portugal), et lydabsorptionsmodul, der er i stand til at eliminere ekko / rumklang og uønskede frekvenser i et rum ved hjælp af stofrester. Stoler på som en professionel, bæredygtig og innovativ løsning, der fremmer en cirkulær økonomi.
  • 3rd - Hjárni (Norge), hvis mål er at blive verdens mest foretrukne leverandør af miljøvenlige garvemidler til bæredygtig læderproduktion. Mens Europas læder genererer en årlig omsætning i værdikæden på 125 milliarder euro, er 85% af dette læder fremstillet i krom, hvilket er farligt for både vores sundhed og miljø.

Vinderne af Årets Virksomhedskonkurrence var som følger:

  • 1st - Scribo (Slovakiet), en løsning til tørring af markører, der ikke genbruges og producerer spild på 35 milliarder plastmarkører hvert år. De har udviklet nul-affald tør-sletning whiteboard markører lavet af genbrugsvoks.
  • 2nd - FlowOn (Grækenland), en innovativ adapter, der omdanner udendørs vandhaner til “smarte vandhaner”, der regulerer vandstrømmen, reducerer vandforbruget med op til 80% og reducerer eksponeringen for vira og bakterier med mere end 98%.
  • 3rd - Lazy Bowl (Østrig), er et helt kvindeligt firma med speciale i frysetørret frugt 'smoothiebowls', der er fri for både farvestoffer og konserveringsmidler.

For første gang nogensinde blev Gen-E Festival meddelt en ”JA Europe Teacher of the Year Award”. Prisen søger at anerkende lærernes rolle for at inspirere og motivere unge, for at hjælpe dem med at opdage deres potentiale og få dem til at tro på deres magt til at handle og ændre fremtiden.

Sedipeh Wägner, en lærer fra Sverige, vandt prisen. Fru Wägner er en erfaren JA-lærer, der underviser ved introduktionsprogrammet, dedikeret til migranter og sårbare studerende til at forberede sig på det nationale program, lære dem svensk og muligvis supplere deres tidligere uddannelse for at opfylde de svenske gymnasieniveauer og standarder. 

JA Europe, der organiserede festivalen, er Europas største nonprofit i Europa dedikeret til at skabe veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Dets netværk opererer i 40 lande, og sidste år nåede dets programmer næsten 4 millioner unge med støtte fra over 100,000 forretningsfrivillige og 140,000 lærere og undervisere.

JA Europe CEO Salvatore Nigro sagde: ”Vi er glade for at kunne annoncere dette års vindere af JA Company of the Year Competition og Enterprise Challenge. Hvert år kæmper mere end 370,000 studerende over hele Europa ved at designe deres egne mini-virksomheder og nystartede virksomheder til at konkurrere på Gen-E, Europas største iværksætterfestival.

"Vores intention er altid at hjælpe med at øge karriereambitioner og forbedre beskæftigelsesegnethed, iværksætterfærdigheder og holdninger. Unge iværksættere har så meget at tilbyde vores samfund, og hvert år ser vi en ny bølge af entusiasme over for at løse samfundsmæssige problemer med deres eget iværksætteri. Det afspejles i vinderne igen i år, at unge iværksættere ikke kun ser forretning som et middel til en økonomisk målsætning, men som en platform, hvormed man kan forbedre samfundet og hjælpe mennesker omkring dem. ”

JA Europe er den største nonprofit i Europa dedikeret til at forberede unge på beskæftigelse og iværksætteri. JA Europe er medlem af JA Worldwide®, som i 100 år har leveret hænder på, erfaringsbaseret læring inden for iværksætteri, arbejdsklarhed og finansiel læsefærdighed.

JA skaber veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Sidste skoleår nåede JA-netværket i Europa næsten 4 millioner unge i 40 lande med støtte fra næsten 100,000 forretningsfrivillige og over 140,000 lærere / undervisere.

Hvad er COYC og JA Company Program? JA Europe Company of the Year Competition er den årlige europæiske konkurrence for de bedste JA Company Program-hold. JA Company-programmet giver gymnasieelever (i alderen 15 til 19) mulighed for at udfylde et behov eller løse et problem i deres samfund og lærer dem praktiske færdigheder, der kræves for at konceptualisere, kapitalisere og styre deres egen forretning. Under hele opbygningen af ​​deres egen virksomhed samarbejder studerende, træffer vigtige forretningsbeslutninger, kommunikerer med flere interessenter og udvikler iværksætterkendskab og -færdigheder. Hvert år deltager mere end 350,000 studerende i hele Europa i dette program og skaber mere end 30,000 mini-virksomheder.

Hvad er EØF- og JA-opstartsprogrammet? European Enterprise Challenge er den årlige europæiske konkurrence blandt de bedste JA Start Up Program-hold. Start Up-programmet giver post-gymnasieelever (i alderen 19 til 30) mulighed for at opleve at køre deres eget firma og vise dem, hvordan de bruger deres talenter til at oprette deres egen virksomhed. Studerende udvikler også holdninger og færdigheder, der er nødvendige for personlig succes og beskæftigelsesegnethed, og får væsentlig forståelse inden for selvstændig virksomhed, skabelse af virksomheder, risikovillighed og håndtering af modgang, alt sammen med erfarne forretningsfrivillige. Hvert år deltager mere end 17,000 studerende fra 20 lande i hele Europa i dette program og skaber 2,500+ nystartede virksomheder om året.

Continue Reading

Europa-Kommissionen

Kommissionen vedtager et forslag til en pagt for forskning og innovation i Europa

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget sit forslag til Rådets henstilling om "En pagt for forskning og innovation i Europa" for at støtte gennemførelsen af ​​nationale politikker for europæisk forskningsrum (ERA). Pagtforslaget definerer delte prioriterede områder for fælles aktion til støtte for ERA, angiver ambitionen om investeringer og reformer og udgør grundlaget for en forenklet politisk koordinerings- og overvågningsproces på EU- og medlemsniveau gennem en ERA-platform, hvor medlem stater kan dele deres reform- og investeringsmetoder for at forbedre udvekslingen af ​​bedste praksis. Vigtigere er det, at for at sikre en effektiv ERA, pagten forudser engagementet med forsknings- og innovationsaktører.

Et Europa, der passer til Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Pandemien har vist os vigtigheden af ​​at forene forsknings- og innovationsindsats, der hurtigt bringer resultater på markedet. Det har vist os vigtigheden af ​​at investere i fælles strategiske prioriteter mellem medlemsstaterne og EU. Den pagt for forskning og innovation, vi foreslår i dag, vil lette bedre samarbejde og tilslutte sig vores indsats for at tackle forsknings- og innovationsmål, der betyder mest for Europa. Og det giver os alle mulighed for at lære af hinanden. ”

Kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Pagten for forskning og innovation er den første milepæl i vores ambition om et forenklet og mere effektivt europæisk forskningsrum. Formålet med pagten er at fremme den fremtidige dialogproces med nøgleaktører, der lægger en klar vægt på at dele bedste praksis og lette samarbejdet mellem medlemsstaterne om at investere i og koordinere fælles forsknings- og innovationsmål. ”

Pagten blev meddelt i Kommissionens meddelelse om »En ny ERA for forskning og innovationseptember 2020 og godkendt af Rådets konklusioner om den nye ERA i december 2020. Du finder flere oplysninger her.

Continue Reading

data

Nye regler om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor begynder at gælde

Udgivet

on

17. juli markerede fristen for medlemslandene til at gennemføre den reviderede Direktiv om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor i national lovgivning. De opdaterede regler vil stimulere udviklingen af ​​innovative løsninger såsom mobilitetsapps, øge gennemsigtigheden ved at åbne adgangen til offentligt finansierede forskningsdata og støtte nye teknologier, herunder kunstig intelligens. Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestage sagde: ”Med vores datastrategi definerer vi en europæisk tilgang til at frigøre fordelene ved data. Det nye direktiv er nøglen til at stille den store og værdifulde pulje af ressourcer produceret af offentlige organer til rådighed til genbrug. Ressourcer, der allerede er betalt af skatteyderne. Så samfundet og økonomien kan drage fordel af mere gennemsigtighed i den offentlige sektor og innovative produkter. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”Disse regler om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor vil gøre det muligt for os at overvinde de barrierer, der forhindrer fuld genbrug af data fra den offentlige sektor, især for SMV'er. Den samlede direkte økonomiske værdi af disse data forventes at fordobles fra 52 mia. Euro i 2018 for EU-medlemsstaterne og Storbritannien til 194 mia. Euro i 2030. Øgede forretningsmuligheder vil være til gavn for alle EU-borgere takket være nye tjenester. ”

Den offentlige sektor producerer, indsamler og formidler data på mange områder, f.eks. Geografiske, juridiske, meteorologiske, politiske og uddannelsesmæssige data. De nye regler, der blev vedtaget i juni 2019, sikrer, at mere af denne information fra den offentlige sektor er let tilgængelig til genbrug og dermed skaber værdi for økonomien og samfundet. De er resultatet af en gennemgang af det tidligere direktiv om genbrug af offentlig sektorinformation (PSI-direktivet). De nye regler vil bringe den lovgivningsmæssige ramme ajour med de seneste fremskridt inden for digitale teknologier og yderligere stimulere digital innovation. Flere oplysninger er tilgængelige online.  

Continue Reading
reklame
reklame

trending