Slut med os

Forretning

Hvorfor har Engies administrerende direktør Jean-Pierre Clamadieu travlt med at sælge Suez?

Udgivet

on

I kampen om at afværge en fjendtlig overtagelse fra den langsigtede rival Veolia hæver Suez indsatsen. Det franske affalds- og vandhåndteringsselskab meddelte, at dets strategi for at forbedre virksomhedens økonomiske resultater var betaler sig hurtigere end forventet. Som en konsekvens kan Suez-aktionærer se frem til € 1.2 mia. I ekstraordinære udbytter i begyndelsen af ​​2021.

Strategien blev implementeret sidste år, men tidspunktet for meddelelsen er næppe en tilfældighed, der kommer få dage efter Engie - som ejer en andel på 30% i Suez - afvist Veolias tilbud om at købe aktien ud til € 15.50 pr. Aktie eller i alt € 2.9 mia. Den 17. september. Engies administrerende direktør Jean-Pierre Clamadieu gjorde det klart, at Veolias bud var for lavt og opfordrede forsyningsselskabet til at hæve sit tilbud, insistere at ”værdien af ​​Suez er højere end grundlaget for disse diskussioner”.

Afvisningen i sig selv er muligvis ikke den største nyhed. Mere interessant er, hvad der kan læses mellem linjerne, specifikt Clamadieus åbenlyse haster med, at Veolia tilbyder et nyt bud så hurtigt som muligt, mens man opfordrer Suez til at svare med et modtilbud - hurtigt. Engie CEO understregede gentagne gange, at ethvert alternativt bud ville blive overvejet nøje, forudsat at det kunne være "Implementeret hurtigt"og tilbød endda en udvidelse til Veolia for et nyt tilbud, hvis det er nødvendigt.

Hvis Engies signalering til begge budgivere om, at uret tikker, var utvetydig, så er det kun fordi tiden også løber ud for Clamadieu. Ved at afvise Veolias bud og opfordre Suez er det blevet tydeligt, at Engie-ledelsen håber på at tvinge en aftale snarere end senere. Faktisk efter år med tabsgivende og konstant faldende driftsoverskud forlod COVID-19-pandemien virksomheden kontant og er sandsynligvis den vigtigste drivkraft bag Clamadieus beslutning om at afhænde fra nogle af Engies datterselskaber for at høste fordelene ved kortsigtede økonomiske uheld.

Her ligger gnidningen - for at få Engies økonomi tilbage i orden synes Clamadieu villig til at foretage et risikabelt væddemål, der hviler på den antagelse, at en hurtig budkrig er den bedste måde at maksimere afkastet på. Men at maksimere afkast tager tid, da begge konkurrenter skal have rig mulighed for at eskalere deres bud. Vægten på haster lægger presset på Suez til at reagere inden for en kort periode - Veolias tilbud udløber den 30. september - og efterlader firmaet kun dage til indsamle midler for et troværdigt modtilbud. Med uret, der tikker hurtigt, kan Clamadieus gamble muligvis slå tilbage og tvinge ham til at tegne en aftale, der forbliver bag Engies forventninger - men en, der helt sikkert ville gøre Veolia glad.

Som sådan rejser gambiten bredere spørgsmål om Jean-Pierre Clamadieus strategi såvel som hans lederskab. Det er vigtigt at bemærke, at Clamadieu var hyldet som en fin og diskret forretningsstrateg, da han blev Engie CEO i februar efter et bestyrelseslokup, der så den lokkeløse tidligere administrerende direktør Isabelle Kocher blive sæk. Men når Clamadieu afslører den risikable kortterminisme i hans tænkning, gør han ikke nogen tjenester, især ikke hvad hans andre førende forretningspositioner angår.

Tage hans rolle i det franske forsikringsselskab Axa, hvor han har afholdt Senior Independent Director-stillingen siden april 2019. Forsikringsgiganten står over for sin egen andel af Covid-inducerede problemer efter en domstol i Paris regerede at firmaet skal dække en restaurantejers koronavirusrelaterede indtægttab. Kendelsen skabte et banebrydende præcedens for virksomheder i gastronomisektoren, hvor forsikringsselskabet nu er i samtaler med mere end 600 virksomheder over økonomiske afviklinger.

Da Axa potentielt har millioner af ekstra betalinger, kræves der en langsigtet strategi for at holde virksomheden rentabel. I sin rolle som uafhængig direktør og medlem af kompensations- og regeringsudvalget har Clamadieu et væsentligt ansvar for at bestemme virksomhedens retning, men i betragtning af spillet med Suez ville Axas ledelse være berettiget til at stille spørgsmål om hans egnethed til at tjene som en ledende rolle. inden for forsikring - en branche, der pr. definition handler i langsigtede vurderinger.

Disse vanskelige tider kræver en stabil hånd og en grundig langsigtet strategi. Om Clamadieus gamble vil betale sig, skal stadig ses, men hvis historien er en lektion, der skal læres, mister ønsket om kortsigtede uvent altid altid langsigtet tænkning.

Luftfart / flyselskaber

Kommissionen godkender en italiensk ordning på 800 mio. EUR til at kompensere lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en italiensk ordning på 800 millioner euro til kompensation for lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet og de rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredning af virussen.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: "Lufthavne er blandt de virksomheder, der er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus. Denne ordning på 800 mio. € vil gøre det muligt for Italien at kompensere dem for den skade, der er lidt som et direkte resultat af rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Vi arbejder fortsat i tæt samarbejde med medlemslandene for at finde brugbare løsninger til at afbøde den økonomiske virkning af koronavirusudbruddet i tråd med EU-reglerne. ”

Den italienske ordning

Italien underrettede Kommissionen om en støtteforanstaltning til at kompensere lufthavne og operatører af terrænhåndtering for den skade, der blev lidt i perioden mellem 1. marts og 14. juli 2020 på grund af coronavirusudbruddet og de gældende rejsebegrænsninger.

Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for alle lufthavne og ground handling-operatører med et gyldigt driftscertifikat leveret af den italienske luftfartsmyndighed.

En claw-back-mekanisme vil sikre, at enhver offentlig støtte, som modtagerne modtager ud over den faktiske skade, skal betales tilbage til den italienske stat.  

Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TFEU), der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere specifikke virksomheder eller specifikke sektorer for skader, der direkte er forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen finder, at udbruddet af coronavirus kan betragtes som en usædvanlig begivenhed, da det er en ekstraordinær, uforudsigelig begivenhed med en betydelig økonomisk indvirkning. Som følge heraf er ekstraordinære indgreb fra medlemslandene for at kompensere for skaderne forbundet med udbruddet berettigede. 

Kommissionen fandt, at den italienske foranstaltning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet, og at den er proportional, da erstatningen ikke overstiger det, der er nødvendigt for at udbedre skaden, i overensstemmelse med artikel 107, stk. 2, litra b) ) TEUF.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Finansiel støtte fra EU- eller nationale fonde, der ydes til sundhedstjenester eller andre offentlige tjenester til at tackle koronavirus-situationen, falder uden for anvendelsesområdet for kontrol med statsstøtte. Det samme gælder for enhver offentlig økonomisk støtte, der gives direkte til borgerne. Tilsvarende er offentlige støtteforanstaltninger, der er tilgængelige for alle virksomheder, f.eks. Løntilskud og suspension af betalinger af selskabsskat og merværdiafgift eller sociale bidrag, ikke under statsstøttekontrol og kræver ikke Kommissionens godkendelse i henhold til EU's statsstøtteregler. I alle disse tilfælde kan medlemsstaterne handle med det samme.

Når reglerne om statsstøtte er gældende, kan medlemsstaterne udforme rigelige bistandsforanstaltninger til støtte for bestemte virksomheder eller sektorer, der lider under konsekvenserne af coronavirusudbruddet i overensstemmelse med de eksisterende EU -statsstøtterammer.

Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Kommunikation om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder.

I denne henseende for eksempel:

  • Medlemsstaterne kan kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer (i form af ordninger) for den skade, der er forvoldt og direkte forårsaget af ekstraordinære hændelser, såsom dem forårsaget af coronavirus-udbruddet. Dette er forudset i artikel 107, stk. 2, litra b), TEUF.
  • Regler for statsstøtte, der er baseret på artikel 107, stk. 3, litra c), TEUF gør det muligt for medlemslandene at hjælpe virksomheder med at tackle likviditetsmangel og har behov for hurtig redningsstøtte.
  • Dette kan suppleres med en række yderligere foranstaltninger, f.eks. I henhold til de minimis -forordningen og den generelle gruppefritagelsesforordning, som også kan indføres af medlemsstaterne med det samme uden inddragelse af Kommissionen.

I tilfælde af særlig alvorlige økonomiske situationer, f.eks. Den situation, som alle medlemsstater i øjeblikket står over for på grund af coronavirus -udbruddet, tillader EU's statsstøtteregler medlemsstaterne at yde støtte til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi. Dette er fastsat i artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Den 19. marts 2020 vedtog Kommissionen en Midlertidig ramme for statsstøtte baseret på artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF for at sætte medlemsstaterne i stand til at udnytte den fulde fleksibilitet, der er fastsat i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3 April, Maj 8, 29 juni, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, indeholder bestemmelser om følgende typer støtte, som kan ydes af medlemsstaterne: (i) Direkte tilskud, kapitalindskud, selektive skattefordele og forskud; (ii) statsgarantier for lån optaget af virksomheder (iii) Subventionerede offentlige lån til virksomheder, herunder ansvarlige lån iv) garantier for banker, der kanaliserer statsstøtte til realøkonomien (v) Offentlig kortsigtet eksportkreditforsikring vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) vii) Støtte til opførelse og opskalering af testfaciliteter (viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at håndtere coronavirusudbruddet (ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag (x) Målrettet støtte i form af løntilskud til medarbejdere (xi) Målrettet støtte i form af egenkapital og / eller hybrid kapitalinstrumenter (xii) Støtte til afdækkede faste omkostninger for virksomheder, der står over for et fald i omsætningen i forbindelse med coronavirus -udbruddet.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​december 2021. For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden denne dato vurdere, om den skal udvides.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63074 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her.

Læs

lovgivning om ophavsret

Kommissionen opfordrer medlemsstaterne til at overholde EU-reglerne om ophavsret i det digitale indre marked

Udgivet

on

Kommissionen har anmodet Østrig, Belgien, Bulgarien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Grækenland, Spanien, Finland, Frankrig, Kroatien, Irland, Italien, Litauen, Luxembourg, Letland, Polen, Portugal, Rumænien, Sverige, Slovenien og Slovakiet om at kommunikere oplysninger om, hvordan reglerne i direktivet om ophavsret i det digitale indre marked (Direktiv 2019 / 790 / EU) bliver vedtaget i deres nationale lovgivning. Europa-Kommissionen har også anmodet Østrig, Belgien, Bulgarien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Grækenland, Spanien, Finland, Frankrig, Kroatien, Irland, Italien, Litauen, Luxembourg, Letland, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien og Slovakiet om at kommunikere om hvordan direktiv 2019 / 789 / EU på online tv- og radioprogrammer er vedtaget i deres nationale lovgivning.

Da ovenstående medlemsstater ikke har meddelt nationale gennemførelsesforanstaltninger eller kun har gjort det delvist, besluttede Kommissionen i dag at åbne overtrædelsesprocedurer ved at sende en åbningsskrivelse. De to direktiver sigter mod at modernisere EU's ophavsretlige regler og gøre det muligt for forbrugere og skabere at få mest muligt ud af den digitale verden. De styrker de kreative industris stilling, muliggør mere digital anvendelse i kerneområder i samfundet og letter distributionen af ​​radio- og tv-programmer i hele EU. Fristen for at gennemføre disse direktiver i national lovgivning var den 7. juni 2021. Disse medlemsstater har nu to måneder til at svare på brevene og træffe de nødvendige foranstaltninger. I mangel af et tilfredsstillende svar kan Kommissionen beslutte at afgive begrundede udtalelser.

Læs

Iværksættere

Vinderne af Europas største festival for ungdomsentreprenørskab afsløret

Udgivet

on

370,000 unge iværksættere fra 40 lande konkurrerede om at blive Europas virksomhed og Årets opstart på FNs verdensfærdighedsdag 2021.

Swim.me og Scribo er blevet udnævnt til vinderne af JA Europe Enterprise Challenge og Company of the Year Competition, efter at have kæmpet med Europas bedste unge iværksættere i dag i Gen-E 2021, den største iværksætterfestival i hele Europa.

Organiseret af JA Europe og vært i år af JA Litauen, kombinerer Gen-E festivalen to årlige priser, Company of the Year Competition (CoYC) og European Enterprise Challenge (EEC).

Efter præsentationer fra 180 virksomheder ledet af nogle af de lyseste unge iværksættere i Europa, blev vinderne annonceret ved en virtuel ceremoni.

Vinderne af European Enterprise Challenge for iværksættere i universitetsalderen var som følger:

  • 1st - Swim.me (Grækenland) der skabte en smart bærbar enhed, der bevarer blinde svømmere i poolen. Systemet består af en miljøvenlig svømmehætte og beskyttelsesbriller og er beregnet til brug under træningsforhold.
  • 2nd - Mute (Portugal), et lydabsorptionsmodul, der er i stand til at eliminere ekko / rumklang og uønskede frekvenser i et rum ved hjælp af stofrester. Stoler på som en professionel, bæredygtig og innovativ løsning, der fremmer en cirkulær økonomi.
  • 3rd - Hjárni (Norge), hvis mål er at blive verdens mest foretrukne leverandør af miljøvenlige garvemidler til bæredygtig læderproduktion. Mens Europas læder genererer en årlig omsætning i værdikæden på 125 milliarder euro, er 85% af dette læder fremstillet i krom, hvilket er farligt for både vores sundhed og miljø.

Vinderne af Årets Virksomhedskonkurrence var som følger:

  • 1st - Scribo (Slovakiet), en løsning til tørring af markører, der ikke genbruges og producerer spild på 35 milliarder plastmarkører hvert år. De har udviklet nul-affald tør-sletning whiteboard markører lavet af genbrugsvoks.
  • 2nd - FlowOn (Grækenland), en innovativ adapter, der omdanner udendørs vandhaner til “smarte vandhaner”, der regulerer vandstrømmen, reducerer vandforbruget med op til 80% og reducerer eksponeringen for vira og bakterier med mere end 98%.
  • 3rd - Lazy Bowl (Østrig), er et helt kvindeligt firma med speciale i frysetørret frugt 'smoothiebowls', der er fri for både farvestoffer og konserveringsmidler.

For første gang nogensinde blev Gen-E Festival meddelt en ”JA Europe Teacher of the Year Award”. Prisen søger at anerkende lærernes rolle for at inspirere og motivere unge, for at hjælpe dem med at opdage deres potentiale og få dem til at tro på deres magt til at handle og ændre fremtiden.

Sedipeh Wägner, en lærer fra Sverige, vandt prisen. Fru Wägner er en erfaren JA-lærer, der underviser ved introduktionsprogrammet, dedikeret til migranter og sårbare studerende til at forberede sig på det nationale program, lære dem svensk og muligvis supplere deres tidligere uddannelse for at opfylde de svenske gymnasieniveauer og standarder. 

JA Europe, der organiserede festivalen, er Europas største nonprofit i Europa dedikeret til at skabe veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Dets netværk opererer i 40 lande, og sidste år nåede dets programmer næsten 4 millioner unge med støtte fra over 100,000 forretningsfrivillige og 140,000 lærere og undervisere.

JA Europe CEO Salvatore Nigro sagde: ”Vi er glade for at kunne annoncere dette års vindere af JA Company of the Year Competition og Enterprise Challenge. Hvert år kæmper mere end 370,000 studerende over hele Europa ved at designe deres egne mini-virksomheder og nystartede virksomheder til at konkurrere på Gen-E, Europas største iværksætterfestival.

"Vores intention er altid at hjælpe med at øge karriereambitioner og forbedre beskæftigelsesegnethed, iværksætterfærdigheder og holdninger. Unge iværksættere har så meget at tilbyde vores samfund, og hvert år ser vi en ny bølge af entusiasme over for at løse samfundsmæssige problemer med deres eget iværksætteri. Det afspejles i vinderne igen i år, at unge iværksættere ikke kun ser forretning som et middel til en økonomisk målsætning, men som en platform, hvormed man kan forbedre samfundet og hjælpe mennesker omkring dem. ”

JA Europe er den største nonprofit i Europa dedikeret til at forberede unge på beskæftigelse og iværksætteri. JA Europe er medlem af JA Worldwide®, som i 100 år har leveret hænder på, erfaringsbaseret læring inden for iværksætteri, arbejdsklarhed og finansiel læsefærdighed.

JA skaber veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Sidste skoleår nåede JA-netværket i Europa næsten 4 millioner unge i 40 lande med støtte fra næsten 100,000 forretningsfrivillige og over 140,000 lærere / undervisere.

Hvad er COYC og JA Company Program? JA Europe Company of the Year Competition er den årlige europæiske konkurrence for de bedste JA Company Program-hold. JA Company-programmet giver gymnasieelever (i alderen 15 til 19) mulighed for at udfylde et behov eller løse et problem i deres samfund og lærer dem praktiske færdigheder, der kræves for at konceptualisere, kapitalisere og styre deres egen forretning. Under hele opbygningen af ​​deres egen virksomhed samarbejder studerende, træffer vigtige forretningsbeslutninger, kommunikerer med flere interessenter og udvikler iværksætterkendskab og -færdigheder. Hvert år deltager mere end 350,000 studerende i hele Europa i dette program og skaber mere end 30,000 mini-virksomheder.

Hvad er EØF- og JA-opstartsprogrammet? European Enterprise Challenge er den årlige europæiske konkurrence blandt de bedste JA Start Up Program-hold. Start Up-programmet giver post-gymnasieelever (i alderen 19 til 30) mulighed for at opleve at køre deres eget firma og vise dem, hvordan de bruger deres talenter til at oprette deres egen virksomhed. Studerende udvikler også holdninger og færdigheder, der er nødvendige for personlig succes og beskæftigelsesegnethed, og får væsentlig forståelse inden for selvstændig virksomhed, skabelse af virksomheder, risikovillighed og håndtering af modgang, alt sammen med erfarne forretningsfrivillige. Hvert år deltager mere end 17,000 studerende fra 20 lande i hele Europa i dette program og skaber 2,500+ nystartede virksomheder om året.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending