Slut med os

EU

MEP'er godkender ny social fond til støtte for unge og dårligt stillede

Udgivet

on

Tirsdag (8. juni) gav Parlamentet sit sidste grønne lys til EU's vigtigste instrument til at investere i mennesker og tackle uligheder i de næste syv år - PLENAR MØDE EMPL.

Den Europæiske Socialfond + med et samlet budget på 88 mia.EUR vil spille en vigtig rolle i gennemførelsen af ​​handlingsplanen for den europæiske søjle for sociale rettigheder og i bekæmpelsen af ​​pandemiens socioøkonomiske virkninger.

Investering i børn og unge

Under forhandlingerne sikrede Parlamentet mere ambitiøse midler til at investere i ungdomsbeskæftigelse og bekæmpelse af børnefattigdom og henvende sig til to grupper af mennesker, der er blevet særligt hårdt ramt af krisen.

Medlemsstater med en procentdel over EU-gennemsnittet af unge, der ikke er i beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse (NEET) mellem 2017 og 2019, skal afsætte mindst 12.5% af deres ESF + -ressourcer for at hjælpe dem med at forbedre deres færdigheder eller finde et job af god kvalitet. Andre medlemsstater bør også afsætte ressourcer til dem, helst ved at gennemføre de forstærkede ungdomsgarantiordninger.

På et lignende grundlag bør medlemsstater, der havde en EU-gennemsnitlig procentdel af børn med risiko for fattigdom eller social udstødelse mellem 2017 og 2019, investere mindst 5% af deres programmeringsressourcer i direkte støtte til børns lige adgang til børnepasning, uddannelse, sundhedspleje og anstændigt hus. Alle medlemsstater er forpligtet til at investere i bekæmpelse af børnefattigdom.

”I dag har vi vedtaget en afbalanceret tekst og sikret Parlamentets prioriteringer. ESF + er EU's vigtigste instrument til at opbygge en mere social og inklusiv EU. Desto mere afgørende er det i betragtning af konsekvenserne af COVID-19-pandemien og vil spille en vigtig rolle i genopretningen. Parlamentet vil nu nøje overvåge den effektive anvendelse af ESF + i hele EU, ”sagde David Casa (EPP, MT).

Støtter folk, der har mest brug for det

På Parlamentets initiativ vil mindst en fjerdedel af midlerne blive afsat til foranstaltninger, der fremmer lige muligheder for dårligt stillede grupper, herunder marginaliserede samfund som romaer og tredjelandsstatsborgere, for at mindske barrierer på arbejdsmarkedet, tackle diskrimination og imødegå uligheder på sundhedsområdet. .

Blandt andre fonde er den nuværende fond for europæisk bistand til de dårligst stillede (FEAD) blevet integreret i den nye ESF +. I henhold til de nye regler skal alle medlemsstater bruge mindst 3% af deres midler på mad og grundlæggende materiel bistand til at tackle de former for ekstrem fattigdom, der mest bidrager til social udstødelse.

Næste skridt

Efter Parlamentets godkendelse træder forordningen i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende. Streng beskæftigelse og social innovation finder anvendelse med tilbagevirkende kraft.

Baggrund

Den nye Europæiske Socialfond + til en værdi af 87,995 mia. € i 2018-priser integrerer den tidligere Europæiske Socialfond, The Youth Initiative Employment (YEI), den Fond for europæisk bistand til de dårligst stillede (FEAD) og EU-program for beskæftigelse og social innovation (EaSI) i en fond.

Mere information

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading

EU

Kommissærerne Schmit og Dalli deltager i mødet mellem ministre for beskæftigelse og sociale anliggender

Udgivet

on

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit og ligestillingskommissær Helena Dalli (billedet) deltager i mødet med beskæftigelses- og socialpolitiske ministre i dag (14. juni) i Luxembourg. Ministrene vil diskutere en bred vifte af emner, herunder opfølgning på Socialt topmøde i Porto og næste trin til implementering af Europæisk søjle for Sociale Rettigheder. Især forventes ministre at udveksle synspunkter om fastsættelse af nationale beskæftigelses- og sociale mål og overvågning af fremskridt inden for det europæiske semesters proces. Rådet forventes at vedtage konklusioner om Strategi for rettigheder for personer med handicap 2021-2030. Strategien er et fælles værktøj til forbedring af handicappedes liv og dækker alle aspekter af FN-konventionen om handicappedes rettigheder. Rådet forventes også at vedtage en henstilling om oprettelse af en Europæisk børnegaranti, der sigter mod at tackle børnefattigdom og social udstødelse. Det anbefaler medlemsstaterne konkrete tiltag for at sikre adgang til et sæt nøgletjenester for børn i nød og fremme lige muligheder. Ministrene vil også diskutere fremskridtene med Kommissionens forslag om tilstrækkelig mindsteløn i EU.

Yderligere punkter på dagsordenen inkluderer koordinering af den økonomiske og sociale politik, langvarig pleje, pensionstilstrækkelighed, fjernarbejde, social dialog, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og social sikringskoordinering. Det portugisiske formandskab for Rådet for EU fremhæver også den kommende konference på højt niveau den 21. juni i Lissabon for at lancere den europæiske platform til bekæmpelse af hjemløshed. Kommissær Dalli vil deltage i mødet for at rapportere til ministrene om fejringen af ​​EU Den europæiske mangfoldighedsmåned i maj og vejen frem med hensyn til LGBTIQ-ligestillingsstrategi. Andre diskussionspunkter vil være Direktiv om bindende gennemsigtighedsforanstaltninger og den socio-økonomiske indvirkning af COVID-19 på ligestilling mellem kønnene. Både morgen- og eftermiddagssessionerne livestreames på Rådets websted. Mødet efterfølges af en pressekonference med kommissærer Schmit og Dalli, som sendes på EbS.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending