Følg os

Udtalelse

Pirat-parlamentsmedlem om Assange-dommen: Opmuntr whistleblowere, lad være med at tie dem!

DEL:

Udgivet

on


I en kommentar til beslutningen fra den britiske højesteret om at tillade Wikileaks-grundlægger Julian Assanges appel af hans forestående udlevering til USA, sagde Piratpartiets medlem af Europa-Parlamentet Patrick Breyer:


"Dagens domstolsafgørelse giver håb om, at europæiske menneskerettigheder og domstole vil beskytte afsløringen af ​​uretfærdighed, magtmisbrug, korruption og krigsforbrydelser uden at anvende dobbeltmoralsk over for ven og fjende. Jeg håber, at i stedet for at afskrække whistleblowere og journalister verden over, som tilsigtet af ven og fjende. USA, vil de blive opmuntret af en skelsættende dom ved afslutningen af ​​sagen.

»Det faktum, at EU-kommissionens formand, von der Leyen, forbliver tavs om sagen, er skammeligt, men vejledende for chatkontrolplanernes moder, som ønsker at holde sine egne officielle sms'er med medicinalfirmaer hemmelige. For mig som pirat er gennemsigtighed i regeringens handling det uundværlige grundlag for ethvert demokrati. Gennemsigtighed må ikke være en forbrydelse!"

Fredag ​​havde 31 MEP'er sendt et brev iværksat af Breyer til den britiske indenrigsminister, hvori de opfordrede til Julian Assanges løsladelse. Højesterets afgørelse betyder, at han kan appellere en ny kendelse om udlevering af ham til USA for at blive retsforfulgt for læk af militære hemmeligheder. Han vil være i stand til at udfordre amerikanske forsikringer om, at han ville få en retfærdig rettergang.

Julian Assanges hjemland Australien har bedt USA's præsident Joe Biden om at droppe retsforfølgningen og tillade ham at vende hjem. Præsident Biden har sagt, at han overvejer anmodningen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending