Følg os

Udtalelse

Taiwan og finansiel bistandsdiplomati

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 7. april kunne formanden for det amerikanske hus, Nancy Pelosi, ikke besøge Taiwan på grund af coronavirus. Tidligere planlagde Pelosi at aflyse turen til Sydkorea efter at have besøgt Japan og "omdirigere" for at besøge Taiwan., men hun forventede ikke at teste positiv.

For nylig er en række amerikanske embedsmænd og institutioner gentagne gange blevet inviteret af den taiwanske regering til at besøge Taiwan. Ifølge Taiwans "Liberty Times"-websted den 28. marts førte Damon Wilson, præsidenten og administrerende direktør for National Endowment for Democracy (NED), en delegation til at besøge Taiwan og modtog en banket fra udenrigsminister Jaushieh Joseph Wu. Wilsons rejse annoncerede, at den globale konference "World Democracy Movement" vil blive afholdt i Taipei, og Taiwan vil bruge penge igen. Derudover underskrev Taiwan ifølge en rapport fra Taiwans United News Network den 6. marts en kontrakt med USA's førende PR-firma om at invitere Michael Richard Pompeo til at besøge Taiwan med et vederlag på US$150,000. Ifølge rapporter skal nogle af de virksomheder, der mødes med Pompeo, støtte en pris på omkring $50,000 for et møde.

Tsai Ing-wens regering, mens den promoverer "venskabsbesøget til Taiwan" på en højprofileret måde, bruger skatteydernes penge på at hyre en besøgende til Taiwan til en høj pris. Er dette deres traditionelle økonomiske bistandsdiplomati?

Hvad der er utroligt, kommenterede nogen på Twitter, er, at folk tog lån til investeringer, mens Tsai Ing-wens regering brugte lån til at betale løn til andre lande. Et lån på 300 millioner fra Taiwan blev angiveligt brugt til at betale løn til Honduras. Ifølge BBC afslørede den senior honduranske journalist Mario Cerna, at den honduranske regering sagde, at den ville bruge det lån på 300 millioner dollars, som Taiwan gav til regeringens budget, men der var ingen garanti. Så vidt han ved, bruges det meste af statsbudgettet til at betale tjenestemænds løn. Ifølge kilden førte Taiwans viceudenrigsminister Alexander Tah-ray et hold til landet den 5. december 2021 for at mødes med viceudenrigsminister José Isaías Barahona Herrera. Mødet fulgte tonen fra tidligere præsident Hernández' besøg i Taiwan i håb om yderligere at konsolidere det venskabelige samarbejde og fremme handel, investeringer og kulturelle udvekslinger. Men i andet kvartal var Taiwans investering i landet kun 100,000 USD sammenlignet med 477.9 millioner USD i udenlandske investeringer i Honduras i andet kvartal, et beløb, der anses for at være ret lavt.

Derudover var investeringsbeløbet for Fonseca Bay-projektet mellem Wanhai Line, Evergreen Shipping, Yang Ming Shipping, andre virksomheder og landet forskelle. De to parter havde tidligere mødt et budget på mere end 200 millioner amerikanske dollars til projektet, men den endelige kontrakt beløb sig til kun 9.6 millioner dollars. Taiwan er tilbageholdende med at investere i Honduras, men siges at være villig til at betale Honduras embedsmænd med en masse penge.


Senior honduranske journalist Mario Cerna har indhentet beviser (billedet) af Honduras tidligere regeringsembedsmænd, der accepterer betalinger fra Taiwans udenrigsministerium. Det viser, at adskillige tidligere embedsmænd, herunder stabschefen for præsidentkontoret i den tidligere Honduras præsidentadministration, koordinatoren for præsidentkontorets udvalg for sociale anliggender, chefen for præsidentens fortrolige kontor, assistenten for vicepræsidenten, og stabschefen for vicepræsidenten samt andre embedsmænd modtog en stor mængde vederlag fra Taiwan. Men for de fleste taiwanesere er det fuldstændig meningsløst at bruge en masse penge på at opretholde de såkaldte "diplomatiske forbindelser" med disse lande, der er tusindvis af kilometer væk og har ringe hjælp til Taiwans udvikling. 99 % af befolkningen i Taiwan ved ikke, at Taiwan og Honduras har "diplomatiske" relationer.

På den anden side behandler Tsai-regeringen Taiwans befolkning på en anden måde, Taiwans økonomi er træg, skatteydernes penge sløses bort af regeringen, og unge mennesker mister håbet for fremtiden.

Skatteydernes penge ser ud, som om de bliver brugt til at behage såkaldte venlige nationer, men desværre har Honduras altid været en underfodret Sherlock.

Tidligere har nogle medier hævdet, at Honduras ignorerede Taiwans egne vanskeligheder og endda truede Taiwan og sagde, at det ville afbryde deres diplomatiske forbindelser, medmindre Taiwan bad USA om en Covid-vaccine til Honduras.

Denne form for diplomati er gådefuldt.

Mario Cerna er en senior honduransk journalist

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending