Følg os

Aserbajdsjan

Aserbajdsjans energipolitik finansierer miljøbeskyttelse

DEL:

Udgivet

on

I disse dage fejrer verdenssamfundet og økoaktivister World Environment Day med stor entusiasme. Generelt udspringer fejringen af ​​denne dag af vigtigheden af ​​at udvide miljøbevidstheden blandt befolkningen, med fokus på miljøbeskyttelsesproblemer, og blev annonceret den 16. december 1972 på FN's Generalforsamlings 27. samling - skriver Mazahir Afandiyev.

Samtidig blev der i samme session i generalforsamlingen etableret en ny organisation i FN-systemet - FN's miljøprogram (UNEP). Aserbajdsjan arbejder på sin side tæt sammen med UNEP i retning af at løse miljøproblemer. Det er ikke tilfældigt, at byen Baku i 2010 blev valgt som en af ​​de centrale byer til fejringen af ​​Verdens Miljødag i den europæiske region.

Jeg vil gerne bemærke, at UNEP i den forgangne ​​periode har samarbejdet tæt med Aserbajdsjans regering og Heydar Aliyev Foundation og lykkedes med at gennemføre fælles projekter. Vicepræsidenten for Heydar Aliyev Foundation og grundlæggeren af ​​International Dialogue for Environmental Action Public Association (IDEA), Leyla Aliyeva holdt en række møder i både UNEP's centrale og regionale kontorer og holdt diskussioner i retning af at løse globale miljøproblemer.

Det, vi ser i dag, er, at det globale samfund gør praktisk arbejde for at holde miljøet rent og beskyttet hver dag, ikke kun på særlige dage. De transformationsprocesser, der sker i verden, såvel som væsentlige begivenheder, finder sted direkte på baggrund af miljøforringelse og klimaændringer. Denne proces dikterer i sig selv, at de ansvarlige verdensstater tager seriøse skridt og fastlægger en klarere holdning. Vi observerer det arbejde, der udføres i denne retning ved de årlige COP-begivenheder under konferencen af ​​parterne til FN's rammekonvention om klimaændringer.

Beslutningen om at afholde COP29 i Aserbajdsjan i år er et klart bevis på, at Aserbajdsjan og befolkningen i Aserbajdsjan, under ledelse af præsident Ilham Aliyev, altid har vist følsomhed over for globale udfordringer og deres støtte i implementeringen af ​​foranstaltninger, der imødekommer alle landes interesser i dette felt.

Olie og gas, som har været det aserbajdsjanske folks naturlige rigdom i århundreder, bidrager i dag som et vigtigt middel til at opnå alternativ "grøn" energi til dannelsen af ​​den aserbajdsjanske regerings energipolitik, trivsel og bæredygtig udvikling af alle nationer. Som nævnt af præsident Ilham Aliyev, "Vi forsøger at udvise maksimalt ansvar og samtidig bygge bro mellem forskellige komponenter i det internationale samfund."

reklame

I denne forbindelse blev den 29. internationale "Caspian Oil & Gas" og den 12. Caspian International Energy and Green Energy - "Caspian Power" udstillinger afholdt som en del af Baku Energy Week den 4.-6. juni 2024, og repræsentanter for de mest avancerede og ambitiøse lande deltog her.

Et af de mest bemærkelsesværdige øjeblikke i ugen var den særlige opmærksomhed, som ledelsen i USA, Republikken Tyrkiet, De Forenede Arabiske Emirater og EU gav til denne begivenhed, og de behagelige appeller fra lederne. af disse lande til Aserbajdsjans præsident, inklusive alle deltagerne i begivenheden.

Som præsident Ilham Aliyev bemærkede ved åbningsceremonien, er hovedmålet med COP29 ikke at afgøre, hvem der er skyldig, men at transformere tilgange, der kan bidrage til udviklingen af ​​vores planet, til en mekanisme. Denne mekanisme vil afsløre måderne til at sikre deltagelse af de mindre udviklede og haltende lande i processen med miljøbeskyttelse og bekæmpelse af klimaændringer og for at opnå gennemførelsen af ​​de vedtagne beslutninger.

I dag vil Aserbajdsjan vise den beslutsomhed, det har udvist under det næsten fire år lange formandskab for Alliancefri Bevægelse, som er den største organisation i verden efter FN, som er forenet af 120 lande, til at afholde COP29 og ikke vil spare sine bestræbelser på at nå de kommende opgaver.

Mazahir Afandiyev, Medlem af Milli Majlis af Republikken Aserbajdsjan

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending