Følg os

Arts

Wien 'få grader' udstiller vippemalerier for at opfordre til klimahandling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Et Wien-museum, hvor klimaaktivister for nylig angreb glasskærmen, der afskærmede et Gustav Klimt-maleri, har reageret med en udstilling med titlen 'A Few Degrees More', der vipper værker for at henlede opmærksomheden på behovet for handling mod klimaændringer.

Aktivister fra gruppen Last Generation smurte skærmen foran Klimts "Death and Life" på Leopold-museet i Wien og limede en af ​​deres hænder til den i november protest opfordrer til at stoppe boring efter olie.

"Vi fandt, at denne måde var den helt forkerte," sagde museets kunstneriske leder, Hans-Peter Wipplinger, på åbningsdagen for sit svar: en lille udstilling med den fulde titel "A Few Degrees More (Will Turn the World into a Uncomfortable Place)".

Det involverer at hænge 15 værker af kunstnere, herunder Klimt og den østrigske stormand Egon Schiele på skrå, med tekster, der gør opmærksom på den effekt, som global opvarmning på mere end 1.5 grader Celsius (2.7 Fahrenheit) fra førindustrielle niveauer ville have på de afbildede landskaber i dem.

Ifølge FN's klimapanel (IPCC) skal emissionerne halveres i midten af ​​2030'erne, hvis verden skal have nogen chance for at begrænse temperaturstigningen til 1.5 grader Celsius over førindustrielle niveauer - et centralt mål nedfældet i Paris-aftalen fra 2015.

"Vi ønskede at igangsætte noget produktivt, noget kommunikativt. Det betyder at formidle et budskab og ikke kun i spektakulære billeder (såsom protesten), men ved at hjælpe besøgende med at lære om situationen og de forskellige kontekster af denne globale opvarmning," sagde Wipplinger.

Udstillingen varer frem til 26. juni.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending